Gratis parkeertijd verlengd tot kwartier

Het Willebroekse schepencollege heeft een nieuw parkeervoorstel klaar. Een parkeerticket blijft een euro per uur kosten, maar de retributie stijgt naar 15 euro. Het gratis parkeren wordt opgetrokken van 10 naar

15 minuten.

Het huidige contract met de firma Rauwers voor het parkeerbeheer liep af op 11 november. Bedoeling van het schepencollege was om verder te gaan met deze firma en het parkeertarief op te trekken naar 1,5 euro per uur. Maar daar kwam heel wat reactie van de oppositie op, waarna het schepencollege zijn voorstel introk.

Om te vermijden dat het parkeerbeleid op de helling komt te staan, wordt het contract met de firma Rauwers nu voor zes maanden verlengd, tot 15 mei. Op de gemeenteraad van 27 november stelt het schepencollege deze verlenging en het nieuwe tariefvoorstel voor. Concreet moet je dan tot 15 mei voor een uurtje parkeren een euro betalen. De uitbreiding met een achttal plaatsen op het Van Landeghemplein wordt van kracht en het gratis parkeerticket gaat van 10 naar 15 minuten. Wie geen parkeerticket neemt en wordt betrapt, betaalt een retributie van 15 euro in plaats van de huidige 12,5 euro voor een halve dag.

Walter Willaerts van de firma Rauwers verduidelijkt dat de niet-verhoging van de tarieven een geschat verlies van zo’n 800 euro per maand of 9.600 euro op jaarbasis betekenen.

”In het afgesloten raamcontract is er voor de gemeente wel een gewaarborgde ontvangst van 101.000 euro op jaarbasis. Een normale werkwijze in de sector”, bevestigt hij.

In de volgende maanden zal de gemeente een nieuwe aanbesteding voor het parkeerbeheer uitschrijven.

JB

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio