Gemeenteraad keurt nieuw parkeerplan goed

Lier - De gemeenteraad heeft meerderheid tegen minderheid het nieuwe parkeerbehoefteplan goedgekeurd. De nieuwe regeling gaat in op maandag 4 februari 2008.

Het plan werd eerder uitgebreid in Gazet van Antwerpen toegelicht. We herhalen enkele belangrijke nieuwigheden. Doordat de gele zone gevoelig uitbreidt, moet je bijna overal in de binnenstad betalend parkeren. Het eerste kwartier mag dat wel overal gratis. Buiten de stadsvesten komen enkele blauwe zones. Alle inwoners van Lier krijgen één gratis bewonerskaart. In de oranje en gele zone stijgt het parkeertarief.

Vlaams Belang en onafhankelijk raadslid Patrick Tersago stemden tegen het plan. “Het is geen parkeerplan, maar een louter financiële operatie”, stelden beiden. “Door de uitbreiding van de gele zone creëer je 944 bijkomende betalende parkeerplaatsen. Aan een bezetting van zestig procent levert dat de stad 200.000 euro per jaar extra op. Verder vind ik het vreemd dat de parking Wallenhof gratis blijft”, aldus raadslid Tersago.

“In plaats van meer gele zones hadden wij liever meer blauwe zones in combinatie met het bewonersparkeren gezien, ook in het centrum”, zegt fractieleider Jan Mortelmans (Vlaams Belang). “Verder maakt u de oranje zone 42 procent duurder en de gele zone twintig procent. En voor een tweede bewonerskaart moeten de inwoners maar liefst zeventig euro neertellen.”

Over het duurder maken van de parkeertarieven zegt schepen van Mobiliteit Jan Hermans (Lier&Ko) het volgende: “Het is voor het eerst in jaren dat de tarieven opslaan. Bovendien hebben we ons verplicht om in de binnenstad bijkomende parkeerplaatsen aan te leggen. Dat kost de stad heel wat geld.”

CVR

www.parkeerbeheer.be

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio