Gratis leerlingenvervoer mogelijk verlengd tot einde schooljaar

De bus moet blijven. Met dat spandoek maakten kinderen en ouders duidelijk waarom ze dinsdagavond voor het gemeentehuis hadden postgevat. Hoewel het punt niet op de agenda stond, kregen ze de kans hun eisen kenbaar te maken aan de politici.

"De boodschap over het afschaffen van de schoolbus is na de

infovergadering op school vorige week woensdag pas echt ingeslagen als een bom. Meer dan vijftig kinderen doen ’s avonds beroep op de bus om naar huis of naar kinderopvang Roefels te gaan”, zei Katleen Liekens in naam van de ouders. “Voorgestelde alternatieven als fietspoolen vinden we niet ideaal. Berlaar is een doorgangsdorp met weinig fietspaden. Bijzonder druk en onveilig dus. Voor ons is het belangrijk dat de bus tot het einde van het schooljaar kan blijven rijden. Dat geeft ons de kans om ouders, scholen en vertegenwoordigers van het gemeentebestuur te verenigen in een overkoepelend orgaan en samen constructief op zoek te gaan naar een oplossing.”

“De scholen waren al verwittigd in juni, maar de communicatie was misschien niet optimaal”, repliceerde de burgemeester. “We hebben alleszins een busje waarmee we vervoer naar de kinderopvang kunnen blijven garanderen. De concrete regeling zullen we de komende maanden bespreken. Het belangrijkste nieuws is dat busmaatschappij Kruger per fax bevestigd heeft dat ze het contract voor gratis leerlingenvervoer tegen hetzelfde tarief stilzwijgend wil verlengen tot 30 juni 2008. Als de gemeenteraad in december haar goedkeuring geeft, zal de schoolbus pas op 1 september 2008 geschrapt worden”, aldus Horemans.

SSc

ouders_leerlingenvervoer@acritec.be

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio