Overvallen apothekeres zet wachtdienst voort

Mechelen - Diane Van Hoof laat zich niet van de wijs brengen door de overval waarvan ze maandagavond het slachtoffer was in haar apotheek aan de Liersesteenweg in Mechelen. De dader bedreigde de vrouw met een vuurwapen, maar afgelopen nacht verzorgde Diane toch opnieuw de wachtdienst in De Voorzorg.
Diane Van Hoof is al zo'n twintig jaar actief in de farmacie. Sinds een viertal jaar is ze zaakvoerster van de vestiging van De Voorzorg aan de Liersesteenweg. Nog nooit maakte ze een overval mee. Maar maandagavond omstreeks 21u was het prijs.

"Ik was om 18u30 begonnen met de wachtdienst. Het was de hele avond erg druk geweest. Daarom sloot ik de deur ook niet af, want ik was geen moment alleen. Tot die overvaller plots voor mij stond. Hij moet me in de gaten hebben gehouden. Vanbuiten gezien, ziet je hier precies in een visbokaal hé", vertelt Diane.

De kerel, een man van vreemde origine en ongeveer een meter negentig groot, droeg een bivakmuts en was helemaal in het donker gekleed. Hij bedreigde de apothekeres met een vuurwapen. "Dit is een overval zei hij. Ik wilde gaan lopen, maar ik kreeg de kans niet. Hij greep me bij mijn arm en gaf me een tik met zijn wapen. Hij trok me mee naar de kassa en begon ze leeg te maken. De kluis, de kluis riep hij. Daar had ik kort voordien het grote geld in opgeborgen en blijkbaar had hij dat gemerkt", zegt Diane.

Gelukkig arriveerde net op dat moment een klant aan de zaak. "De man liep door en verwittigde meteen de politie. Daarop is de overvaller zelf in paniek gevlucht. De politie was heel snel ter plaatse." De buit is beperkt, maar bezorgde Diane Van Hoof wel een slapeloze nacht. "Ik heb de overval enkele keren herbeleefd", zegt ze nog. Toch zet ze haar werk in de apotheek gewoon voort. De voorbije nacht nam mevrouw Van Hoof zelfs al opnieuw de permanentie voor haar rekening.

Sven VAN HAEZENDONCK
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio