Turnhoutse gezelschappen starten toneelseizoen

Turnhout - De Franciscusgezellen en Pogen brengen op vrijdag 23 november de première van hun eerste seizoenstuk. De Franciscusgezellen beginnen met ’Heuvels van Blauw’ en Pogen komt met ’De rechter en de linker’ uit de startblokken.
BR> Met het toneelwerk van de ­Britse auteur Dennis Potter brengen de Franciscusgezellen een beklijvend toneelstuk. Zeven kinderen van zeven spelen in het bos. Zeven volwassenen spelen de kinderrollen. De grens tussen spelen en werkelijkheid wordt verlegd en de toeschouwers maken kennis met de harde wereld van volwassenen. Nancy Goossens laat de cast de visie van kinderen op de realiteit nadrukkelijk vertolken. De voorstellingen hebben plaats in zaal Sint-Mariachiro, Koningin Elisabethlei 3, tussen 23 november en 2 december.

014–41.80.16

Lachen geblazen met Pogen. Auteur Ton Davids schreef een dertigtal lichtvoetige toneelwerken, waaronder De rechter en de linker. Een man breekt in bij ­Esther, rechter van beroep. Esther komt tijdens die inbraak thuis in gezelschap van de irritante en handtastelijke commissaris van politie. De inbreker redt de rechter uit de handen van de opdringerige politieman. Gitte ­Hendrickx en Wim Goris regisseren. De voorstellingen hebben plaats in het Sint-Viktorinstituut, Kasteelplein 20, tussen 23 november en 2 december.
FDC
014–72.08.12
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio