Piuskoor concerteert bij volle maan

Het Hoogstraatse Piuskoor laat zich op 24 november nog een keer van zijn mooiste kant horen. Dan organiseert het koor ’Zing Zing’ een avond met swingende muziek, bij volle maan.

“Wij zijn vrienden en we houden van zingen en van mooie muziek”, vertelt Jos ­Michielsen, woordvoerder van het ­Piuskoor. “Het is heel eenvoudig. Al jaren verzorgen we de liturgieën in de kerk. Maar we maken ook uitstappen naar de meer profane muziek en dat willen we de mensen een keer laten horen. In de kerk kunnen ze ons al vaak genoeg aan het werk zien.”

Fonkelend

Met dit speciale concert biedt het Piuskoor het publiek eigenlijk een primeur aan. “Naast de klassieke concerten die we van het Piuskoor nu al enkele jaren gewoon zijn, brengt het koor op 24 november onder de deskundige leiding van Willem Van de Weerd een ontspannend programma vol vertrouwde en fonkelende muziek”, gaat Michielsen verder.

“Het publiek krijgt onder andere Sing, sing, sing, sing everybody start to sing van Louis ­Prima voorgeschoteld. Net als de wervelende muziek uit The Phantom of the Opera, Cats, Evita en andere musicals van de Britse componist Andrew Lloyd Webber.”

Zing Zing wordt een luchtig concert. Naar goede gewoonte, krijgt de toehoorder ook de kans om duchtig mee te zingen. En uitgerekend op 24 november is het volle maan.

Het concert wordt georgani­seerd in de Rabboenizaal, ­Antoon de Lalaingstraat in Hoogstraten. De toegangskaarten kosten 8 euro en zijn te koop bij de dienst voor Toerisme van de stad Hoogstraten.

André OOMEN

03-340.19.56

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio