Webloglopers organiseren tocht voor goed doel

Mario Dekkers heeft als Molse weblogloper een actie opgezet ten voordele van Make-A-Wish. Samen met zijn collega-webloglopers organiseert hij zondag aan het Zilvermeer de slotmanifestatie van de actie.

“Webloglopers zijn een groep lopers die meestal niet bij een club zijn aangesloten”, zegt Mario Dekkers. “Op web-logs, een soort dagboek op het internet, plaatsen ze hun loopervaringen en komen zo in contact met andere sportievelingen.”

Mario is al van kindsbeen af een fervent loper. “Vanaf mijn vijf jaar heb ik de microbe al te pakken, maar door het werk en het gezin viel dat wat stil. De laatste acht jaar ben ik weer volop bezig, onder meer bij atletiekclub Vabco Mol.”

“De jongste jaren ben ik een eigen idee gaan vormen omtrent trainen”, gaat Mario enthousiast verder. “De meeste trainingsschema’s zijn opgemaakt voor mensen die veelvuldig trainen. De schema’s moeten ook strikt gevolgd worden. De meeste bloggers lopen alleen als het hen uitkomt. Dat ze eens een oefensessie overslaan, is helemaal niet erg.”

Sponsorwebsite

Julie Mestdagh, een Brusselse vrouw, is samen met Mario de drijvende kracht achter de web­loglopers. “We nemen geregeld samen deel aan sportevenementen. De groep werd alsmaar groter en we hebben nu zo’n honderd leden uit België en Nederland. We ontwierpen ook onze eigen T-shirts.”

“Ik kwam op het idee om ons in te zetten voor het goede doel”, vertelt Mario. “Ik heb alle bloggers ingelicht en oogstte meteen succes. Eén van de bloggers ontwierp een sponsorwebsite. De surfers konden via die site de lopers sponsoren tijdens de marathon van Eindhoven. En dat het een succes was, blijkt uit de opbrengst. Ons vooropgestelde doel van 10.000 euro zijn we al gepasseerd!”

Wim TUBBAX

webloglopers.skynetblogs.be

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio