Gezin van zes hunkert naar warmte

Een Marokkaans gezin met vier kinderen in de Turnhoutse Jozef Simonslaan wacht al sinds de zomer op de installatie van de beloofde centrale verwarming. Met de huidige temperaturen helpen enkele dekens niet om de kinderen te verwarmen. De installateur belooft zo snel mogelijk in te grijpen.

Met de vrieskou van het voorbije weekend was het in de huurwoning van een ­Marokkaans gezin in de Jozef Simonslaan bar koud. “We wonen hier al sinds 2000”, zeggen de familieleden, die anoniem wensen te blijven. “We maakten tot voor kort altijd gebruik van een stookoliekachel. Maar omdat die stuk ging, dienden we in juni een aanvraag in om hier centrale verwarming te plaatsen.”

De Jozef Simonslaan bestaat uit oudere huurwoningen van de Turnhoutse Maatschappij van de Huisvesting (TMH). Die zijn niet uitgerust met centrale verwarming. Bewoners kunnen zelf om een installatie verzoeken, waarna TMH een herberekening van de huurprijs voorlegt.

Dekens

Die nieuwe huurprijs is in augustus door het Turnhoutse gezin goedgekeurd, waarna de huisvestingsmaatschappij de opdracht diezelfde maand nog aan de aannemer-­installateur doorspeelde. Maar midden november moet de familie met vier kleine kinderen zich nog altijd behelpen met een elektrisch vuurtje als noodverwarming. “We wikkelen de kinderen wel in dekens, maar ze blijven klagen over de kou.”

De installateur belooft in elk geval zo snel mogelijk contact op te nemen met de familie. “We hebben de bestelling van TMH inderdaad in augustus gekregen, maar een eerdere afspraak kon door omstandigheden niet doorgaan. We zijn in elk geval klaar om de installatie uit te voeren. We maken zo snel mogelijk een nieuwe afspraak”, klinkt het.

>Hans OTTEN

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio