Gemeente legt toch stoepen aan in Kerkdreef

Rijkevorsel - De gemeenteraad van Rijkevorsel heeft het licht op groen gezet voor de aanleg van stoepen aan beide kanten van de Kerkdreef in Sint-Jozef-Rijkevorsel. De gemeente ging niet in op een vraag van de oppositie om ook de elektriciteitskabels ondergronds te leggen.
Het dossier van de aanleg van stoepen in de Kerkdreef heeft de voorbije maanden al heel wat stof doen opwaaien. Nadat het schepencollege had beslist om toch langs twee kanten van de baan voetpaden aan te leggen, gaf de gemeenteraad ook zijn zegen over het project. Een aantal buurtbewoners organiseerde eerder in de straat een bevraging over de stoepen. Volgens hen waren de meeste bewoners alleen vragende partij voor het vellen van de kastanjebomen en het installeren van nieuwe aanplantingen.

De coalitie van Gemeente-belang&VLD, SNR en sp.a hakte de knoop zelf door en besliste toch om twee voetpaden te installeren.
Oppositiepartij CD&V betreurt het dat de gemeente de bovengrondse kabels niet meteen onder de grond laat leggen. ”Waar vinden we nog een dreef vlakbij de kerk waar de kabels bovengronds hangen”, vroeg Bob Van den Eijnden (CD&V) zich af. ”Het zou spijtig zijn dat de gemeente in de toekomst kosten moet maken om deze kabels uit het zicht te laten verdwijnen.”

Volgens burgemeester Gust Van De Mierop (Gemeentebelang&VLD) is het ondergronds laten leggen van de kabels een veel te dure zaak voor de gemeente.

BVDL
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio