Duivenbond zoekt lokaal

Herentals - De Herntalse duivenbond is op zoek naar een lokaal. Nadat het huurcontract met voetbalclub SKS Herentals niet verlengd werd, staan de duivenliefhebbers op straat. Tegen nieuwjaar hopen ze een nieuw onderdak te vinden.
BR> De Duivenbond Herentals huurde de voorbije tien jaar een lokaal in de accommodatie van SKS Herentals. ”Maar de laatste jaren was dat voor ons niet meer rendabel”, licht Marcel Van Dingenen, voorzitter van de voetbalclub, toe. ”De opbrengsten wogen niet op tegen de kosten van elektriciteit en verwarming. We fristen het lokaal onlangs op om als receptieruimte te gebruiken.”

Leo Nuyts, voorzitter van de duivenbond, erkent dat de topdagen van de duivensport voorbij zijn. ”Onze leden zijn voornamelijk oudere mensen, zestigers en zeventigers. Om echt resultaten te halen, moet je er 365 dagen per jaar mee bezig zijn. Wie kan of wil dat nog?”

Met de fiets

”Vroeger boden de cafés tegen elkaar op om de duivenbond te huisvesten. Ik weet nog hoe de bond in Tielen (Kasterlee) zo liefst 50.000 oude Belgische franken kreeg toegestopt. Café De Beiaard op de Grote Markt in Herentals leefde vroeger zowat van de duivenmelkers.”

”Maar stilaan slonk het aantal liefhebbers. Toch tellen we in Herentals nog een zestig tot zeventig leden. Voor nationale en fondvluchten komen er vlug vijftig extra liefhebbers opdagen.”

De Herentalse duivenliefhebbers hopen tegen nieuwjaar een nieuw onderkomen te hebben. ”Begin maart start het nieuwe seizoen”, verduidelijkt de voorzitter. We onderhandelen met voetbalclub VC Herentals, maar staan open voor andere geïnteresseerden. We zouden niet te ver mogen uitwijken want veel mensen komen met de fiets.” Wie de duivenmelkers een voorstel wil doen, kan voorzitter Leo Nuyts bereiken via 0479-77.03.29.

Bart LAMERS

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio