Jongeren verkopen gestolen emblemen

Hoogstraten - Vier minderjarigen uit Merksplas zijn verantwoordelijk voor minstens vijftig feiten waarbij ze in de eigen gemeente de emblemen van geparkeerde auto’s stalen. Omdat de jongeren hun buit op school in Hoogstraten verkochten, kwam de politie hen op het spoor.
De politiezone Noorderkempen kreeg de voorbije maand te maken met een plotse toestroom aan diefstalmeldingen uit Merksplas. Dieven hadden het telkens op de merktekens van geparkeerde auto’s gemunt. Kieskeurig waren de daders niet, zowat elk autotype passeerde de revue.

De politiepost van Merkplas beet zich in de mysterieuze zaak vast en kwam zo vier minderjarigen uit de Spetsersgemeente op het spoor. Die waren door de mand gevallen toen ze gestolen auto-­emblemen begonnen te verkopen op VITO in Hoogstraten, waar ze schoollopen.

Het kwartet heeft intussen maar liefst vijftig feiten van merktekendiefstallen bekend. Omdat er bij de politie maar een dertigtal aangiftes is binnengelopen, zetten de speurders nu een zoektocht in naar de zowat twintig andere gedupeerden. De politie vraagt hen om ook aangifte te doen.

De familiale verzekering van de daders vergoedt naar alle waarschijnlijkheid de geleden schade. Die varieert van geval tot geval. De kostelijkste aangifte bedroeg zo’n 800 euro omdat ook het raster beschadigd was. De vier moeten zich binnenkort voor de jeugdrechter verantwoorden, maar vermoedelijk blijft het daar bij een blaam.

HO
014-63.30.10

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio