”Modelvliegtuigjes zijn geen speelgoed”

Ravels - Taxandria Modelvliegclub bestaat 40 jaar. Om dat te vieren stelt de club op 24 en 25 november de mooiste modelvliegtuigen van haar leden tentoon in zaal Den Eel. Een bonte verzameling helikopters, motor- en zweefvliegtuigjes.
BR> ”Modelvliegclub TMC telt zo’n 45 leden, die hun vliegtuigen allemaal zelf bouwen”, zegt bestuurslid Jan Meyvis. ”Ieder weekend komen wij samen om te vliegen aan een terrein in de Wil-dertstraat in Ravels-Eel. Sommige leden houden van helikopters, anderen van zwevers, nog anderen van motorvliegtuigen. Zelf heb ik twee helikopters en zo’n twintig vliegtuigjes. Voor mij zijn modelvliegtuigjes geen speelgoed. Het is meer een technische hobby. Het bouwen neemt veel avonden in beslag.”

”In onze club zijn alle leeftijden en beroepen vertegenwoordigd”, vervolgt Meyvis. ”Ons jongste lid is twaalf, ons oudste lid zit ver boven de pensioenleeftijd. Eigenlijk is modelvliegen een sport voor iedereen, het is gewoon een kwestie van oefenen. Modelvliegen is een beetje zoals fietsen: in het begin weet je niet wanneer je - of in dit geval je vliegtuig - gaat vallen.”

Op 24 en 25 november organiseert de modelvliegclub een tentoonstelling in zaal Den Eel. ”Dan worden de spectaculairste toestellen van onze leden tentoongesteld”, zegt Jan Meyvis. ”Geïnteresseerden kunnen er met computersimulaties ook zelf een modelvliegtuig besturen. En voor de allerkleinsten is er een knutselhoek waar ze wegwerpvliegtuigjes kunnen maken.”

KVB

De tentoonstelling in Ravels-Eel is op zaterdag geopend van 13u tot 20u en op zondag van 10u tot 17u. De toegang is gratis. Info: www.flying.to/taxandria
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio