Voetballer trekt broek scheidsrechter uit

Lode Kortleven van het Limburgse Uikhoven VC (4C) is door de Voetbalbond met onmiddellijke ingang geschorst omdat hij... de scheidsrechter zijn broek heeft uitgetrokken!

BR>

“De bondsmensen konden er niet mee lachen, alhoewel het als een grap bedoeld was”, zegt de 37-jarige reservespeler van de vierdeprovincialer.

“Toegegeven, het was misschien een misplaatste grap. Maar toch nog liever dat dan die scheids een pakske slaag te verkopen, iets wat hij misschien wel verdiend had na zo’n slechte match te hebben gefloten.”

De feiten speelden zich af in de 88ste minuut van de reservematch Uikhoven - Sporting Genk-Zuid. Toen scheidsrechter A.S. een doelpunt van de thuisploeg annuleerde, gingen de poppen aan ‘t dansen. “Dat was echt de druppel die de emmer deed overlopen”, zegt Kortleven. “Op dat moment wilden enkele ploegmaats hem dan ook aan zijn leer gaan. Ik vond dat maar niks. Maar omdat die man ons werkelijk meer dan een uur lang belachelijk had gemaakt, verdiende hij in feite hetzelfde: broek af dus. Ik had het misschien niet moeten doen, volledig akkoord. Maar ik heb die man toch geen pijn gedaan. Ik heb hem alleen te kakken gezet, zoals hij al deze hele tijd met ons had gedaan. Niet meer, niet minder. Na afloop wilden sommigen zijn brommerke nog over de haag kieperen of zijn banden kapot steken, maar daar was ik ronduit tégen.”

Lode Kortleven is het al mogen gaan uitleggen voor de groene tafel in Hasselt. “Daar werd ik ferm de mond gesnoerd”, klaagt de Maasmechelaar. “Ik kreeg daar nauwelijks twee minuten om tekst en uitleg te geven. Op 29 november wordt de zaak ten gronde behandeld, dan kan je opnieuw langs komen, zo werd me verteld. Je ziet al van hier dat ik opnieuw een uur lang in de auto ga zitten om in Hasselt een paar minuten het woord te krijgen. Trouwens, het maakt me niks uit of ik nu tot eind dit jaar of tot eind dit seizoen geschorst word. Ik was toch van plan te stoppen. Dan kan ik tijdens het weekend eens gaan wandelen met mijn vrouw en twee kinderen.”

Nu in het nieuws