Brusselse Ecolo wil dat FDF strategie aanpast

De stem van de Franstaligen mag niet die van het Front Démocratique des Francophones zijn. De initiatieven van die partij helpen allerminst de belangen van de Franstaligen in Brussel, Wallonië en de Brusselse Rand. Dat heeft Christos Doulkeridis, politiek secretaris van de Brusselse afdeling van Ecolo, dinsdag gezegd.

Belga

Doulkeridis was niet te spreken over de moties die zijn ingediend in verschillende gemeenten van de hoofdstad, met de bedoeling Vlamingen en Franstaligen te verdelen. Hij was ook niet te spreken over de aanvallen dinsdag van de voorzitter van het FDF en zijn algemeen secretaris op de cdH-burgemeester van Sint-Genesius-Rode, die dinsdag werd benoemd in tegenstelling tot de MR-burgemeesters van Linkebeek, Kraainem en Wezembeek-Oppem.

"Deze contraproductieve spelletjes moeten stoppen. Hoezeer Ecolo altijd geweigerd heeft om het FDF en zijn democratisch gevecht in dezelfde hoek te plaatsen als de Vlaams-nationalistische partijen N-VA en Vlaams Belang, nu vindt Ecolo dat het FDF zijn strategie moet aanpassen."