500 jobs in gevaar bij Volvo

Print
Bij de Gentse fabriek van de Zweedse autobouwer Volvo Cars zijn honderden jobs in gevaar. In het slechtste geval verdwijnt de nachtploeg waarin meer dan duizend mensen werken. Dat schrijven De Tijd en L'Echo woensdag.
De autobouwer bekijkt dezer dagen vijf mogelijke scenario's om te besparen. Vakbondsmensen van Volvo Cars Gent waren dinsdag in Keulen om daarover te vergaderen met hun collega's van de andere Europese vestigingen van Ford, het Amerikaanse moederbedrijf van Volvo Cars. Ze eisen snel duidelijkheid over de sanering van Volvo Gent.

Volgens De Tijd circuleren er geruchten dat 500 tot zelfs 1.000 van de 4.500 banen in het bedrijf zouden verdwijnen. Volgens een woordvoerder zal het zo'n vaart niet lopen. Er is in elk scenario wel sprake van minder banen, maar volgens het bedrijf biedt het hoge verloop een oplossing of kan economische werkloosheid overwogen worden.

De besparingen bij Volvo Gent komen niet onverwacht. De productieplanning van het bedrijf voor 2008 werd onlangs al voor de tweede keer op rij naar beneden toe bijgesteld, van 240.000 naar 203.000 auto's.

.

Nu in het nieuws