Groen! hekelt "asociale" Antwerpse begroting voor 2008

Print
Antwerpen - De begroting van de stad Antwerpen voor 2008, die volgende week voorgelegd zal worden aan de gemeenteraad, is asociaal, vindt oppositiepartij Groen!.
Er wordt volgens Groen! te weinig geld uitgetrokken voor het OCMW en voor het lokaal sociaal beleid en daarom zal de partij een amendement op de begroting indienen.

Groen! verwijt het stadsbestuur vooral dat het geld wil investeren in een reeks prestigeprojecten, zoals een nieuw voetbalstadion, terwijl er te weinig geld is voor het sociale beleid.

Twee maanden geleden vroeg OCMW-voorzitster en schepen van Sociale Zaken Monica De Coninck 20 miljoen extra per jaar voor het OCMW om de stijgende kosten van personeel en energie aan te kunnen. De toelage van de stad bedroeg al jaren 120 miljoen euro per jaar, terwijl de kosten wel stegen.

"In de begroting is amper 3 miljoen extra voorzien, plus een vergrijzingsindex van 1,5 pct per jaar", zegt Dirk Geldof, OCMW-raadslid van Groen!. "De vraag van De Coninck was terecht en noodzakelijk. Door deze begroting zal men echter moeten knippen in het sociaal beleid. Er is evenmin geld voor bijkomende initiatieven", luidt het.
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio