Gesprekken tussen Volkswagen en Proton draaien op niets uit

Print
De gesprekken tussen Volkswagen en de Maleisische regering over een mogelijk belang in autobouwer Proton, zijn op niets uitgedraaid. Dat heeft Volkswagen dinsdag bekendgemaakt. De Duitse autobouwer zal nu andere manieren zoeken om zijn verkoop in Zuidoost-Azië op te drijven.
De twee bedrijven bleven de afgelopen maanden onderhandelen over de voorwaarden voor een samenwerking of een participatie van Volkswagen bij het in moeilijkheden verkerende Proton. Volgens Volkswagen zijn de gesprekken nu voor onbepaalde tijd stopgezet. Proton was jaren geleden door de Maleisische overheid geconcipieerd als prestigeproject van het land dat gold als één van de 'Aziatische tijgers'.

VW blijft intussen bij zijn objecetiefom in Zuidoost-Azië zowel fabrieken als een distributienetwerk op te zetten om langetermijnsucces te verzekeren. De autobouwer ondergaat snelle veranderingen nu zijn voornaamste aandeelhouder Porsche zijn greep verstevigt.

Zo circuleren er geruchten dat Porsche weinig beloftevolle projecten wil stopzetten binnen de groep, die onder meer auto's verkoopt van de merken Volkswagen, Audi, Seat en Skoda.
Nu in het nieuws