Rookkamer sporthal moet omzetverlies compenseren

Sint-Niklaas - “Door de zeer specifieke omstandigheden waarin we onze cafetaria uitbaten, hebben we uiteindelijk voor een rookkamer gekozen”, stelt Pascal Thant van basketbalclub Condors Sint-Niklaas. De club wil rea­geren op de heisa over de inrichting van een rookkamer in sportcentrum De Witte Molen.
De inrichting van een rookkamer in een stedelijk sportcentrum zorgde de voorbije week voor verhitte reacties. ”Nu de storm wat is gaan liggen, vinden we het opportuun om onze mening eens te geven”, zegt Pascal Thant van Condors, dat de cafetaria uitbaat. ”We wisten wel dat het rookverbod voor ons nadelig zou zijn. Maar in plaats van een normalisering bleef de omzet dalen, tot dertig procent en meer. We nemen klanten niks kwalijk, maar zij trokken gewoon naar het café om de hoek. Drie jaar geleden investeerden we meer dan 2.500 euro in de cafetaria. Drie jaar werk zou in een halfjaar teniet gedaan worden. Daarom hebben we gevraagd om een kleine rookkamer te mogen inrichten. Een controleur van het ministerie van Volksgezondheid stelde dat zelfs voor. Het was de allerlaatste optie voor ons.”

De club haalt de zeer specifieke situatie van de cafetaria als hoofdreden aan. ”De cafetaria bevindt zich niet alleen op de eerste verdieping, maar er is ook geen terras waarop rokers even kunnen ontsnappen. Rokers moeten dus het gebouw helemaal uit. Bovendien zijn er op loopafstand verscheidene cafés waar rokers terecht kunnen. Daarom hebben we deze stap gezet. Het stoort ons dat enkele politici zonder enige nuancering hun kritiek uiten. Ze hebben zich ook zonder ons medeweten toegang verschaft tot de cafetaria om de situatie te bekijken. Zoiets doe je niet.”

JoVe
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio