Kapellen zet licht op groen voor uitbreiding buitenschoolse kinderopvang

Kapellen - De gemeente Kapellen breidt de buitenschoolse kinderopvang uit. Niet alleen komt er extra personeel, ook de infrastuctuur ondergaat veranderingen. Op kop staat de reconversie van de oude bib in Putte.
BR> De gemeenteraad zette gisteren het licht op groen voor de aanwerving van vier halftijdse begeleiders voor de buitenschoolse kinderopvang (BKO). ”Zij moeten het constant tekort aan begeleiders aanvullen en bijspringen op de piekmomenten”, weet bevoegd schepen Lieve De Block (Open Vld). ”In deze sector is er een groot verloop, maar makkelijk wordt het niet om die nieuwe begeleiders te vinden. Het is problematisch om geschikt personeel te vinden.”

Toch is dat absoluut nodig, want de Kapelse BKO is een succes. ”Momenteel tellen we gemiddeld 114 kinderen in de vooropvang, 224 in de opvang na school en 108 op woensdagnamiddag. ’s Avonds zijn vooral dinsdag en donderdag druk. ’s Morgens is Putte de toplocatie.”

Ook wat die locaties van de BKO betreft, zit het Kapelse bestuur trouwens niet stil. Het schepencollege keurde maandag ook het bestek goed om een architect aan te stellen voor het ombouwen van de voormalige bibliotheek aan de Sint-Dionysiusstraat in Putte tot een locatie voor de BKO. Bedoeling is het ontwerp nog dit jaar te gunnen.

Het college heeft bovendien nog plannen voor de andere locaties, de BKO in het Irishof uitgezonderd. ”Het Wachtlokaal (Hoogboom) krijgt een nieuw dak en buitenschrijnwerk. Ook wordt de speelzone gedeeltelijk verhard en wordt een afdak geplaatst. Die laatste twee ingrepen volgen ook aan het Gezondheidscentrum in het park. Daar komt een rechtstreekse doorgang naar de tuin binnen de omheinde zone. Het licht ging ook op groen voor de afbraak van een bouwvallige bergplaats op het terrein van de BKO Zilverenhoek”, somt De Block op.

Uit een enquête blijkt dat de Kapellenaars zeer tevreden zijn over de mogelijkheden tot kinderopvang binnen de gemeente. ”We stuurden 1.943 enquêtes uit en kregen er 380, toch 20%, terug”, stelt de schepen. ”90% van de ouders met schoolgaande kinderen is tevreden. Bij ouders met kinderen tot 2,5 jaar, die terechtkunnen in crèches en bij onthaalmoeders, is dat 86%. Het is ook zo dat we al bezig zijn met de meeste punten die de ouders aanhalen ter verbetering”

CM


Dienst Buitenschoolse Kinderopvang, bko@kapellen.be of 03.660.67.43.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio