Zonnen langs de A12 met zicht op Atomium

Boom - De Toren van Braem, langs de A12 in Boom, krijgt een nieuw leven. Immo Flash verbouwt het complex tot veertig riante flats. De bewoners krijgen een fitnesscentrum en zonneterras mét verbluffend uitzicht op het Atomium.
Architect Renaat Braem liet de toren bouwen in 1972. Toen telde het gebouw tachtig appartementjes die werden verhuurd door een sociale woningmaatschappij. Maar na 35 jaar waren de flats hopeloos verouderd. De sociale woningmaatschappij verkocht de toren voor 2,3 miljoen aan de Wilrijkse projectontwikkelaar Immo Flash. Voorwaarde voor de verkoop was wel dat de nieuwe eigenaar de flats zou renoveren. En daar is Immo Flash nu volop mee bezig. De binnenkant van de toren wordt helemaal gesloopt. Van twee appartementen worden er één gemaakt, telkens twee flats per verdieping.

Als de appartementen klaar zijn, zal van de jaren zeventig niets meer overblijven. Architect Jan Herman van bureau APART geeft de toren een moderne toets. Zo worden alle ramen groter en krijgen de flats een terras aan de binnenkant. Op de gelijkvloerse verdieping komt een fitnesscentrum, alleen toegankelijk voor de bewoners. Het leukst van al is misschien wel het zonneterras op de 23ste verdieping. Achter een veilige balustrade mogen de torenbewoners er in zwembroek en bikini genieten van het zonnetje, met zicht op het Atomium.

Het goedkoopste appartement kost net geen 189.499 euro. Daarvoor heb je een ingerichte flat tot drie slaapkamers. Maar hoe hoger, hoe duurder de flats zijn. De allerduurste gaan van de hand voor 269.030 euro. Eind juni 2008 worden de eerste flats opgeleverd.

BVP
www.immoflash.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio