Steylaerts trekt in gigantisch magazijn

Berlaar - De Berlaarse tegelverkoper Steylaerts neemt zijn splinternieuwe logistiek centrum in bedrijvenzone Diamant in gebruik. Met het project is een investering van 2,5 miljoen euro gemoeid, waarmee Steylaerts een van de grootste bedrijfs-
investeringen ooit in Berlaar op zijn conto schrijft.
Het opvallendste gebouw in de nieuwe bedrijfszone Diamant in Berlaar is ongetwijfeld dat van tegelreus Steylaerts. Het staat op de plaats waar de parking van Lens Diamond, de ter ziele gegane diamanttrots van de gemeente, ooit gevestigd was.
”Momenteel loopt er een uitverkoopactie. Over enkele weken verhuizen we definitief heel onze stock naar het nieuwe magazijn. Nu hadden we drie magazijnen verspreid over de gemeente en dat was praktisch onwerkbaar”, verklaart Patrick Steylaerts, die samen met broer Peter het bedrijf leidt.

”In de lente verhuist ook het zenuwcentrum met de directie en werfcentralisatie naar de bedrijvenzone, in een aangrenzend kantoorgebouw. We zullen dan duizend vierkante meter kantoorruimte ter beschikking hebben. Onze toonzaal blijft op dezelfde plaats aan de Markt”, klinkt het.

Het duo heeft nog meer indrukwekkende cijfers in petto. ”De totale investering bedraagt 2,5 miljoen euro. We hebben nu een opslagcapaciteit voor 500.000 vierkante meter tegels”, becijfert Peter Steylaerts.

Extra personeel

Het Berlaarse bedrijf kende de voorbije jaren een steile groei.In 1961 startte vader Jos met een tegelhandel. Eind jaren tachtig kwam zonen Patrick en Peter in de zaak. ”Sindsdien verdubbelde de omzet elke drie jaar. Voor volgend jaar rekenen we op een omzet van 8,5 miljoen euro”, geeft Peter Steylaerts aan.

Ook de volgende jaren wil het bedrijf blijven groeien. ”Momenteel hebben we 35 personeelsleden in dienst. Om de groei te volgen, zullen de volgende twee jaren ongeveer vijftien personeelsleden worden aangeworven”, kondigen de bedrijfsleiders aan.

BePr
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio