't Margrietje zoekt steun voor extra tehuis

Lille - 't Margrietje start met de actie 'Koop een klink'. Het opvangcentrum voor volwassenen met een verstandelijke handicap wil zo de bouw van een tehuis in Tielen (Kasterlee) financieren. In de nieuwbouw kan de vzw vijf extra personen opvangen.
BR>
Al meer dan vijftien jaar biedt 't Margrietje opvang voor volwassenen met een verstandelijke handicap. Na enkele jaren een huurhuis in Lille te gebruiken voor de permanente opvang van zeven mensen, startte de vzw eerder dit jaar met de bouw van een nieuw tehuis in Tielen.

"We konden in Lille plaats bieden aan zeven personen, maar de vraag is uiteraard veel groter", licht directeur Paul Ver­nelen toe. "In het arrondissement Turnhout is er al een wachtlijst met meer dan honderd mensen. Door de nieuwbouw kunnen we onze opvangcapaciteit met vijf personen verhogen."

Voor de actie 'Koop een klink' doet 't Margrietje een beroep op de inwoners van Kasterlee en Lille. "Elk gezin, bedrijf en vereniging krijgt in de loop van de komende weken een brief in de bus. Ze kunnen dan een gift doen vanaf 30 euro, de prijs van een koperen klink", licht Walter Otten, voorzitter van ­ 't Margrietje, toe.

Tekort

"Voor de bouw van het nieuwe opvangcentrum konden we al op heel wat steun rekenen, want we worden voor 73 procent gesubsidieerd door allerlei instanties. De gemeenten Kasterlee en Lille deden een extra geste door grond ter beschikking te stellen, omgevingswerkzaamheden uit te voeren en een tijdelijk krediet toe te staan. Maar er blijft een tekort van minimaal 337.500 euro, zodat wij genoodzaakt zijn de actie 'Koop een klink' te starten. Bovendien is er dringend nood aan een tweede tehuis in Lille, waar we nog eens twaalf personen kunnen onderbrengen."

"De Koning Boudewijnstichting verleent haar medewerking aan ons project. De financiële gift moet gebeuren via de Stichting, die het bedrag volledig overmaakt aan onze vzw", besluit Paul Vernelen.

Eddy LEYSEN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio