Vernieuwd Scheldebad na een jaar weer open

Temse - Het vernieuwde Scheldebad werd zaterdag officieel geopend. Bij die gelegenheid werd ook het 7 miljoenste zwembrevet van het Vlaams Instituut voor Sportbeheer uitgereikt aan de 10-jarige Camille De Bie uit Tielrode, die in de Hollebeekschool les volgt.
De renovatiewerkzaamheden kostten zowat 300.000 euro. De werkzaamheden, die oorspronkelijk maar een paar maanden zouden duren, namen uiteindelijk bijna een jaar in beslag. De metamorfose die de inkomhal van het Scheldebad onderging, is opvallend. Er werd een panoramische lift geïnstalleerd, zodat mindermobiele mensen nu ook de cafetaria gemakkelijk kunnen bereiken. De officiële heropening van het zwembad is het eerste officiële optreden van kersvers schepen van Sport Wim Van Rossen (Open Vld), de opvolger van Marc Cordeel (Open Vld).

”De ontwerper heeft de strakke vormgeving van de jaren zestig, de periode waarin het Scheldebad werd gebouwd, benadrukt”, zegt Wim Van Rossen. ”Er kwam als het ware een glazen vlies voor het gebouw. Daarin werd meteen ook een panoramische lift geïntegreerd, zodat de groene omgeving van het Scheldepark in het zwembad volledig tot zijn recht komt. Aan de buitenkant zorgt de weerspiegeling van de bomen in het glas voor een optische vergroting van het park. De keuze voor superisolerend glas en een systeem met automatische toegangsdeuren met een sas, moeten voor aangename temperaturen zorgen zonder de overdreven input van energie.”

Aan de muur langs de zwembadingang prijkt nu ook een zowat 2,7 meter groot kunstwerk van de Tielroodse kunstenaar Pat Riské. Het sobere beeld uit roestvrij staal stelt een duiker voor, die in het water springt. Het vormt een geheel met een nieuwe zitbank, een realisatie van Tielrodenaar Jan Galle. Daardoor kreeg het nieuwe kunstwerk ook een functioneel karakter.

In het vernieuwde Scheldebad werd zaterdag ook de Vlaamse zwemweek door René Schreurs van het Instituut voor Sportbeheer geopend. In Temse startte de Vlaamse zwemweek zondagochtend met aperitiefzwemmen. Snorkelen, hydrobic en verkleed zwemmen, het zijn maar enkele van de activiteiten die deze week in het Scheldebad plaatsvinden. De Vlaamse zwemweek eindigt in Temse op zondagavond 25 november met een watervolleybaltornooi.

Gert NOBELS
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio