Bonnenman slaat weer toe: voor 48.511 euro kopen, 60 cent betalen

Norbert Verswijver, de ’Robin Hood van de Food en de Non Food’, heeft weer toegeslagen. Gewapend met een zak vol kortingbonnen trok de wat excentrieke man donderdag in de vooravond naar de Blokker-winkel op de Bredabaan. Doel: voor 48.511 euro tv-toestellen, cdwriters... kopen en daar slechts 60 cent voor neertellen.

ssimons

BR>

Norbert heeft zijn actie goed voorbereid: hij belde vooraf met Blokker, informeerde zich bij Test-Aankoop en een deurwaarder vergezelt hem op zijn bijzondere expeditie. De Robin Hood heeft een plastic zakje bij zich.

”Daar zitten 565 bonnen voor 20% extra korting en 2.242 bonnen van 15% in”, vertelt de Merksemnaar. ”Er wordt maar één beperking vermeld: zolang de voorraad strekt. Maar dat is geen probleem. Als een duur product is uitgeput, kies ik een wat minder duur artikel.”

Norbert is ervan overtuigd dat hij de bonnen kan cumuleren. ”Ik heb alle kleine lettertjes gelezen. Ik koop bijvoorbeeld een televisietoestel en gebruik een bon voor 20% korting. Voor het resterende bedrag gebruik ik een andere bon, en zo verder, tot de prijs nul euro bedraagt.”

De winkeluitbaatster, niet echt blij met de merkwaardige klant, reageert verbaasd. ”En u gaat die bestelling betalen met bonnekes? Daar gaat niets van in huis komen. Sta me toe dat ik even bel met een directeur van Blokker.”

Het telefoongesprek levert niet echt veel op: Norbert Verswijver mag vrijdagmorgen met de directeur bellen om zijn verhaal te doen. ”Ik heb alle begrip voor de dame van deze winkel. Uiteraard moet ze dit voorleggen aan andere mensen. Ik hoop dat ze dan zullen overgaan tot levering van de goederen. Een keten als Blokker kan wel tegen een stootje.”

En als Blokker niet meestapt in zijn verhaal? ”Dan schakel ik mijn rechtsbijstandverzekering in en komt het voor de rechter. Die moet beslissen wie gelijk heeft, maar ik ben er vrij gerust in."

Kervel is onderweg

Verswijver is niet aan zijn proefstuk toe. In oktober maakte hij bij supermarkt Match, ook op de Bredabaan, handig gebruik van een Iglo-aanbieding: wie vier producten kocht, kreeg vier euro korting. De bonnenman kocht massaal veel kervel (vier potjes kosten ongeveer drie euro) en kon zo voor 6.000 diepvriesproducten kopen, betaald met bonnen én 5 eurocent.

”Match reageerde positief. Woensdag vernam ik dat ik de producten op het einde van het jaar zal krijgen. En binnenkort pak ik de grote concerns aan. Ik doe dit alleen maar omdat ik winkels wil houden aan de beloftes in hun folders. Ze lokken klanten met allerlei promoties, maar iedereen is al wel eens met lege handen teruggekeerd.”

Uitdelen

Naar eigen zeggen wordt Norbert er niet rijk van. ”Ze vergelijken me met Robin Hood. Dat vind ik een goede vergelijking. Ik doe dit niet om me te verrijken maar om uit te delen aan de mensen.”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio