Licentiereglement voetbal wordt herzien

Print
Na verschillende meetings tussen de KBVB en de eerste twee liga's van het voetbal, is er een consensus over de nieuwe licentiereglementen in het Belgische betaald voetbal.
Het nieuwe reglement, dat zaterdag nog langs de nationale studiecommissie moet passeren voor goedkeuring, wordt voorgelegd op een uitzonderlijke algemene vergadering van de KBVB die in december samengeroepen wordt.

Als de tekst goedgekeurd wordt, zal er in de toekomst nog slechts één commissie bestaan. Licentiemanager Roland Tis zal dan bevoegd zijn voor eerste en tweede klasse, en ook voor de licenties van de promovendi uit derde klasse. Alle clubs worden in december en juni gecontroleerd, wat een nieuwigheid wordt voor de tweedeklassers. Ook zullen er externe controles zijn door revisoren die hun attesten moeten overmaken aan de federatie.

De nieuwe licentiecommissie bestaat uit vijf leden, onder wie enkele boekhoudexperts en juristen. Op korte termijn moeten deze leden onafhankelijk zijn van de Liga's en de clubs. Voor volgend seizoen voorziet men nog een overgangsmaatregel waarbij drie van de leden op onafhankelijke basis werken, terwijl één van hen de profliga en de andere de nationale liga vertegenwoordigt.
Nu in het nieuws