Henin wint tweede wedstrijd op Masters

Henin wint tweede wedstrijd op Masters

Henin wint tweede wedstrijd op Masters

Print
Justine Henin (WTA-1) heeft woensdag ook haar tweede wedstrijd op de Masters in Madrid gewonnen. Ze versloeg de Servische Jelena Jankovic (WTA-3) in 1 uur en 28 minuten met tweemaal 6-2.
Dinsdag had Henin al met 6-1 en 7-6 (7/4) gewonnen van de Russin Anna Chakvetadze (WTA 7). Donderdag is de Amerikaanse Serena Williams (WTA-5) de tegenstandster. Onze 25-jarige landgenote moet bij de eerste twee in de groep eindigen voor een plaats in de halve finales.

Op de Masters hebben alleen de acht beste tennissters van 2007 hun plaats. De winnares krijgt 1 miljoen euro en 750 WTA-punten. Henin is titelverdedigster.

Geblesseerde Williams geeft op
De Amerikaanse Serena Williams (WTA-5) heeft woensdag moeten opgeven in haar eerste wedstrijd op de Masters in Madrid. Nadat ze tegen de Russin Anna Chakvetadze (WTA-7) de eerste set met 6-4 verloren had, gaf ze er de brui aan.

Williams was op het terrein verschenen met aan beide knieën een verband. Bij elke balwisseling grimaste ze. Voor ze definitief de handdoek wierp werd ze door de kine nog verzorgd aan de linkerknie.

De Amerikaanse heeft het recht om in het toernooi te blijven, maar waarschijnlijker is dat ze haar plaats zal afstaan aan eerste vervangster Marion Bartoli (WTA-10). De Française zou het donderdag dan moeten opnemen tegen Justine Henin (WTA-1) en vrijdag tegen Jelena Jankovic (WTA-3).

.

Nu in het nieuws