Pretparken hebben goed seizoen achter de rug

Pretparken hebben goed seizoen achter de rug

Pretparken hebben goed seizoen achter de rug

Print
De meerderheid van de Belgische pretparken heeft het afgelopen seizoen meer bezoekers verwelkomd dan het jaar voordien. Zo deelde Walibi, het bekende pretpark uit Waver, woensdag mee dat ten opzichte van 2006 het bezoekersaantal met 11 procent gestegen is.
Ook Bellewaerde Park en Boudewijnpark hebben het afgelopen seizoen meer bezoekers over de vloer gekregen. Boudewijnpark spreekt van 30.000 bezoekers extra in 2007 ten opzichte van vorig jaar. Het Brugse pretpark en zijn Dolfinarium kende wel een lichte terugloop van 3,4 procent in juli. Maar het voorjaar was goed voor een stijging van 18 procent van het aantal bezoekers, augustus en september voor ongeveer 8 procent.

De positieve evolutie na de natte zomermaand juli, tekende zich volgens Boudewijnpark ook af bij de andere parken.

Bellewaerde Park uit Ieper zag het bezoekersaantal het afgelopen seizoen met 2 procent stijgen. Ook de omzet steeg met 2 procent aldus het park. Bellewaerde maakt net als Walibi deel uit van de Franse groep Compagnie des Alpes.

Cijfers van andere Vlaamse pretparken zijn niet beschikbaar. Bobbejaanland uit Lichtaart bleek niet bereikbaar voor commentaar. Plopsaland (De Panne) wenste de cijfers voorlopig nog niet vrij te geven.

Het Brusselse Mini-Europa kende een stijging van het aantal bezoekers van 10 procent ten opzichte van 2006. Dat is het beste resultaat in tien jaar aldus het park. Het park profiteert van de lage prijs voor een Brusselse citytrip, luidt het.

Het Brusselse waterpretpark Oceade spreekt van een lichte terugval voor dit jaar.

Ook bij het Wildpark van het Waalse domein van de Grotten van Han steeg het aantal bezoekers. Dierenpark Paradisio uit Ath wou geen cijfers bekendmaken.
MEEST RECENT