Marc Herremans niet in beroep tegen veroordeling uitkeringsfraude

Print
Rolstoeltriatleet Marc Herremans (33) heeft beslist om niet in beroep te gaan tegen zijn veroordeling voor uitkeringsfraude. Hoewel hij altijd zijn onschuld heeft staande gehouden, legt hij zich bij de uitspraak neer en wil hij de hele zaak nu gewoon achter zich laten. Dat verklaarde hij woensdag bij zijn terugkeer uit Australië, waar hij aan de Crocodile Trophy heeft deelgenomen.
De correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeelde hem maandag tot een gevangenisstraf van acht dagen met uitstel en een boete van 2.750 euro, die eveneens met uitstel is. Herremans had tussen september 2002 en augustus 2005 inkomsten vergaard uit activiteiten waar het Riziv niet van op de hoogte was. Dat was nochtans de voorwaarde voor het ontvangen van zijn invaliditeitsuitkering.

Over de terugbetaling van de 21.663,99 euro aan ten onrechte verkregen uitkeringen bestaat nog betwisting. Er is daarover nog een burgerlijke procedure hangende voor de arbeidsrechtbank. Om die reden en omdat het Riziv zich ook geen burgerlijke partij had gesteld, besliste de rechtbank om Herremans te veroordelen tot het terugbetalen van een bedrag van een euro provisioneel met uitstel.
MEEST RECENT