Di Rupo pleit voor nationale conferentie

Di Rupo pleit voor nationale conferentie

Di Rupo pleit voor nationale conferentie

Print
Volgens PS-voorzitter Elio Di Rupo moet de koning ingrijpen en moet er een nationale conferentie met alle democratische partijen georganiseerd worden om zo uit de politieke impasse te geraken. Dat heeft Di Rupo woensdagavond gezegd voor de start van de vergadering met alle Franstalige partijvoorzitters.
Volgens de PS-voorzitter heeft oranje-blauw in 150 dagen alles "laten vallen" van wat er de afgelopen decennia is opgebouwd. "Dit is nooit gezien", aldus Di Rupo. Het PS-kopstuk pleit voor "stabiliteit en evenwicht". "Vlamingen en Franstaligen willen maar één ding. Dat is vredig samenleven", klonk het.

Volgens Di Rupo ligt de bal nu in het kamp van de koning. Hij moet beslissen of Leterme al dan niet kan doorgaan als formateur. Daarnaast moet er een soort nationale conferentie komen met alle democratische Vlaamse en Franstalige partijen. Daarbij kan ook de hulp van de ministers van Staat ingeroepen worden, aldus de PS-voorzitter.

Di Rupo is ook voorstander van het feit dat het parlement van de Franse gemeenschap de procedure tot belangenconflict inroept tegen de stemming over de splitsing van BHV.
Nu in het nieuws