Diamant van 493 karaat in Antwerpen verkocht

Diamant van 493 karaat in Antwerpen verkocht

Diamant van 493 karaat in Antwerpen verkocht

Print
Antwerpen - De "Letseng Legacy", een uitzonderlijke ruwe diamant van 493 karaat, wordt op woensdag 14 november verkocht in Antwerpen via een tender. Het gaat om de achttiende grootste ruwe diamant ter wereld. Dat meldt het Antwerp World Diamond Centre woensdag.
De diamant werd op 7 september 2007 ontgonnen in de Letsengmijn in Lesotho. Letsengs Diamonds, dat voor 70 pct in handen is van Gem Diamonds Limited en voor 30 pct in het bezit van de overheid van het koninkrijk Lesotho, heeft al drie van de twintig grootste diamanten ter wereld geproduceerd, waaronder nu de "Letseng Legacy".

Woensdag 14 november wordt de "Letseng Legacy" in Antwerpen verkocht door WWW International Diamond Consultants. Dat gebeurt via een tender, waarbij potentiële kopers met gesloten briefjes een bod doen, waarna het goed aan de hoogstbiedende wordt toegewezen.

De verkoop zal gepaard gaan met een korte plechtigheid, waarbij ook Monyane Moleleki, de minister van Natuurlijke Rijkdommen van Lesotho, aanwezig zal zijn. In de Letsengmijn werd ook al de "Lesotho Promise" ontgonnen. Dat is de vijftiende grootste ruwe diamant ter wereld, die voor 12,4 miljoen dollar werd verkocht.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio