Scientologykerk waarschuwt dokters tegen psychiatrie

Scientologykerk waarschuwt dokters tegen psychiatrie

Scientologykerk waarschuwt dokters tegen psychiatrie

Print
Duizenden dokters en apothekers hebben in hun brievenbus een dvd en een brochure aangetroffen waarin de gevaren van de psychiatrie aan het licht worden gebracht. De afzender van het pak is de Citizen Commission on Human Rights (CCHR), een organisatie die verbonden is met de Scientologykerk, zo zegt Le Journal du Médecin woensdag in een persbericht.
De CCHR verklaart "een einde te willen stellen aan de misbruiken en het bedrog in de psychiatrie". Het pakje dat verzonden werd naar dokters en apothekers, kreeg de titel "De psychiatrie, een industrie van de dood".

In het pakje zit een dvd die anderhalf uur duurt over de zogenaamde misbruiken in de psychiatrie, aldus Le Journal du Médecin. Men heeft het over "folteringen, dwangmaatregelen en -ervaringen op geestelijk vlak waar honderdduizenden mensen het slachtoffer van zijn".

De brochure bestempelt de psychiatrie dan weer als "pseudowetenschappelijk" en waarschuwt dokters en apothekers dat ze schadevergoedingen riskeren als ze psychotropen (die wijzigingen teweegbrengen in de gemoedstoestand of in de geestelijke functies) voorschrijven of afleveren.

De Nederlandse tak van de CCHR voert zelfs agressieve campagnes. In Nederland werden zowat 7.000 exemplaren van de dvd verdeeld bij professionelen in de gezondheidszorg.
MEEST RECENT