Belgische volleybalvrouwen verliezen Van Roemenië

Print
In het Bulgaarse Grabovo zijn de Belgische volleybalvrouwen woensdag niet goed gestart in het pre-olympisch kwalificatietoernooi. België verloor met 3-0 van Roemenië. De setstanden waren 25-14, 25-20 en 25-7.
Door de blessurelast stond er een erg jong team op het terrein. "Een leerschool voor deze jongeren", reageerde de 'oudste' Marta Szczygielska. "Nog jonger dan tijdens het EK in Hasselt, het kon bijna niet. We missen Coppé, Gillis, Bland en Dirickx, terwijl Wittock net uit blessure komt, maar ik zie toch lichtpunten. De receptie was niet slecht, de spelverdeling was behoorlijk, maar de periode voor dit toernooi viel gewoon slecht."

"Onze jonge speelsters kunnen hier vaststellen dat er nog een groot verschil is tussen het niveau bij de junioren en de senioren, tussen het nationaal en het internationaal niveau. En als je aanvallend maar aan dertig procent geraakt, kan je op dit niveau niet winnen", besefte coach Jan De Brandt, die vrijwel iedereen spelgelegenheid gunde.

Vrijdag speelt België tegen Wit-Rusland, zaterdag tegen Slovakije en zondag is Bulgarije de tegenstander. Alleen de winnaar van dit pre-olympisch kwalificatietoernooi plaatst zich voor het Europees olympisch kwalificatietoernooi half januari 2008 in het Duitse Halle. Roemenië - België 3-0 (25-14, 25-20, 25-8)

België speelde met Biebauw, De Valkeneer, De Schrijver, Vandesteene, Wittock, Van Damme, Szczygielska, kwamen in: De Leeuw, Van Hecke, Van Bree.
MEEST RECENT