'Politieke crisis legt hypotheek op economie'

'Politieke crisis legt hypotheek op economie'

'Politieke crisis legt hypotheek op economie'

Print
Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) waarschuwt woensdag opnieuw voor de negatieve economische gevolgen van het uitblijven van een regering met volledige bevoegdheid. De schade voor het imago van België in het buitenland loopt verder op en de kans op uitstel of afstel van investeringen neemt volgens het VBO nu met de dag toe.
De omzetting in de verzekeringssector van de Europese richtlijn over niet-discriminatie, de fiscale maatregelen voor de dematerialisatie van effecten vanaf 1 januari 2008 en de wettelijke uitvoering van de concrete afspraken onder sociale partners over de invoering van een nieuw bonussysteem zijn maar enkele voorbeelden van dringende dossiers, zo luidt het.

Bovendien behoeft volgens het VBO ook het aanhoudend verlies van Belgische exportmarktaandelen een snel politiek antwoord. "Het werken met voorlopige twaalfden voor de begroting 2008 belooft weinig goeds op het gebied van de betalingsachterstanden aan bedrijven en de niet-inbreng van Belgische ministers op Europese Raden kan niet blijven duren", besluit het VBO, dat benadrukt dat de politieke onzekerheid nu lang genoeg geduurd heeft.
MEEST RECENT