Skinheads krijgen jaar cel voor rugzakroof

Print
Heist-op-den-Berg - De Hasseltse correctionele rechtbank heeft een 19-jarige man uit Heist-op-den-Berg en een 20-jarige man uit Rumst veroordeeld tot een effectieve celstraf van 1 jaar, omdat ze een leeftijdsgenoot uit Oudenaarde beroofd hadden. De man uit Heist-op-den-Berg liet verstek gaan. Zijn onmiddellijke aanhouding werd bevolen.
Ze leerden hun slachtoffer kennen via een chatkanaal. De twee mannen uit Heist-op-den-Berg en Rumst, die skinheads waren, stuurden sms'jes naar hun slachtoffer en spraken op 12 oktober 2006 met hem af in het Kapermolenpark in Hasselt. Ze hadden zich voorgedaan als meisjes.

Het slachtoffer werd geslagen en bedreigd met een mes en moest zijn rugzak afgeven. Daarin zaten geld en een gameboy. Een getuige van de overval verwittigde de politie.

Via het gsm-verkeer kon de politie de man uit Heist-op-den-Berg identificeren. Hij bekende alleen zijn betrokkenheid bij de vechtpartij. Zijn kompaan ging wel volledig door de knieën. Volgens de rechter ontbreekt bij hen elk schuldbesef en zal een celstraf van 1 jaar hen doen inzien dat de feiten niet tolereerbaar zijn.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio