Straf met uitstel voor invoer bedreigde reptielen

Print
Bonheiden - Het hof van beroep in Antwerpen heeft woensdag Edward R. uit Bonheiden veroordeeld tot zes maanden celstraf en een boete van 7.500 euro, beide met uitstel, voor het illegaal invoeren en verkopen van bedreigde reptielensoorten. Het hof verklaarde een vermogensvoordeel van 1.710 euro verbeurd, alsook 90 dieren.
Edward R. schuimde beurzen in binnen- en buitenland af om er schildpadden en andere reptielen te kopen en te verkopen. Tussen maart 1998 en mei 2000 had hij een groot aantal bedreigde reptielen met valse importdocumenten ingevoerd, om hun legaliteit te kunnen aantonen, en ze vervolgens ook te kunnen verkopen.

De rechtbank van Mechelen veroordeelde hem voor deze feiten in 2005 tot 12 maanden cel met uitstel en 12.394 euro boete. In april 2006 werd hij opnieuw veroordeeld, omdat bij hem 9 schildpadden waren aangetroffen waarvan de herkomst niet kon worden aangetoond. Hij kreeg toen een boete van 5.000 euro, waarvan de helft effectief.

Samen met Edward R. werd toen ook Kurt B. uit Willebroek veroordeeld, omdat hij elf kameleons had zonder dat hij hun legale afkomst kon aantonen. Hij kreeg 6.000 euro boete, waarvan de helft effectief. De dieren werden verbeurd verklaard.

De liefhebber van kameleons ging in beroep en werd nu tot een boete van 5.000 euro veroordeeld, volledig met uitstel. De verbeurdverklaring bleef evenwel behouden. Ook Edward R. tekende beroep aan en kreeg nu voor beide dossiers een celstraf van zes maanden en een boete van 7.500 euro opgelegd, telkens met uitstel.
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio