'Wie glimlacht, is aantrekkelijker'

'Wie glimlacht, is aantrekkelijker'

'Wie glimlacht, is aantrekkelijker'

Print
Een Brits wetenschappelijk team denkt een van de geheimen van aantrekkelijkheid te hebben ontsluierd: een directe blik en een brede glimlach. De Schotse universiteiten van Aberdeen en Sterling publiceerden hun resultaten woensdag in een tijdschrift van de Royal Society.
Een directe blik en een brede glimlach helpen om mensen ervan te overtuigen dat je een goede partner bent, zo stelden de onderzoekers vast. "Er zit een narcistisch aspect aan", aldus Ben Jones, een van de auteurs van de studie. "Mensen voelen zich aangetrokken tot wie zich aangetrokken voelt tot hen".

Volgens de studie, die werd uitgevoerd bij 460 mensen, verkozen de deelnemers een directe blik en een lachend gezicht boven een trieste gelaatsuitdrukking. Maar een directe blik zonder glimlach kwam dan weer slecht over. Anderzijds kan iemand die te lang glimlachend in de ogen kijkt, echt afstotend zijn.

"De impact van een gelaatsuitdrukking op aantrekkelijkheid was vooral zeer uitgesproken wanneer iemand van het andere geslacht werd beoordeeld", aldus de studie.

Volgens onderzoekster Claire Conway verkiezen mensen gezichten die hen te lijken appreciëren.

.

Nu in het nieuws