Drie verdachten van maïsdiefstallen opgepakt

De politie heeft drie verdachten van de nachtelijke maïsdiefstallen op velden in Lede en Welle opgepakt. Het gaat om twee mannen en een vrouw, zegt het parket van Dendermonde.

Belga

In Lede werd één hectare maïs gestolen, in Welle bij Denderleeuw stalen de dieven zeven hectare ter waarde van ongeveer 20.000 euro. De lokale politie van de zones Erpe-Mere/Lede en Denderleeuw/Haaltert meldde begin deze week dat ze de bende op het spoor waren. Onder meer de sporen van een zelden gebruikte pikdorser leidde de politie in de richting van de vermoedelijke daders.

De verdachten zijn een 30-jarige vrouw uit Wetteren, een 32-jarige man uit Wetteren en een 41-jarige Antwerpenaar. Ze spreken elkaar tegen over hun rol in de feiten. Een van hen verschijnt woensdag nog voor de onderzoeksrechter, de twee anderen worden donderdag voorgeleid.

Maïsdieven sloegen ook in Destelbergen toe

De drie verdachten die opgepakt zijn op verdenking van de maïsdiefstallen in Lede en Welle, zijn vermoedelijk ook verantwoordelijk voor een feit in Destelbergen. Een landbouwer deed woensdagmorgen aangifte dat een hectare maïs van zijn veld werd meegenomen, zegt de lokale politie regio Rhode & Schelde.

Het ging om een veld aan het kruispunt van de Nederbroekstraat en de Bosheidestraat. De landbouwer stelde dinsdagavond vast dat een hectare maïs geoogst werd.

De politie gaat ervan uit dat de diefstal al enkele dagen geleden gepleegd werd, vermoedelijk in de periode dat in Lede en Denderleeuw samen acht hectare van de velden gestolen werden.

Nu in het nieuws