Voor 9 werknemers andere job na herstructurering Inbev

Print
Een maand geleden raakte bekend dat brouwer InBev op 1 juli 2008 25 functies wil delokaliseren van het hoofdkantoor in Leuven naar business service centers in Boedapest en Praag. Tijdens een bijzondere ondernemingsraad vandaag/woensdag liet de directie weten dat het voor negen van de getroffen personeelsleden een oplossing heeft. In tegenstelling tot wat verwacht was, werd de procedure-Renault voor collectief ontslag woensdag nog niet afgerond.
"Onder de 25 werknemers die getroffen worden zijn er 21 vaste en vier uitzendkrachten. Vijf onder hen kunnen aan het werk in een andere functie, drie kunnen aan de slag blijven tot eind 2008 en één kan in Luxemburg aan het werk. Voor de anderen wordt nog naar een oplossing gezocht. Men heeft hiervoor nog tijd, want pas in april zullen we de documenten over deze herstructurering overmaken aan de VDAB", aldus vakbondsafgevaardigde Aimé Vanoost (BBTK).

Hij had gehoopt de onderhandelingen vandaag/woensdag te kunnen afronden, maar wil nu eerst overleg plegen met de getroffen groep. Wellicht zullen de gesprekken volgende week of de week nadien kunnen afgesloten worden.

Wie ontslagen wordt zal wat de sociale begeleiding betreft kunnen rekenen op de CAO die in juni vorig jaar ondertekend werd naar aanleiding van vorige herstructureringen bij InBev.
Nu in het nieuws