Cambio verdrievoudigt aanbod in Antwerpen

Print
Antwerpen - De autodeelorganisatie Cambio en parkeerorganisatie Q-park slaan in Antwerpen de handen in elkaar. Woensdag zijn in twee Antwerpse parkings van Q-park twee nieuwe Cambio-standplaatsen in gebruik genomen, goed voor zes extra wagens. Tegen de zomer van 2008 wil Cambio haar aanbod in Antwerpen verdriedubbelen, zo werd woensdag meegedeeld op een persconferentie.
De twee nieuwe Cambio-standplaatsen in Antwerpen bevinden zich in de Q-Park-parkings "Berchem Station" en "Godefriduskaai". Aan die twee standplaatsen staan vanaf woensdag in totaal zes nieuwe wagens geparkeerd. Q-Park stelt de parkeerplaatsen gratis ter beschikking van Cambio.

"In een tweede fase zullen we bekijken of dit initiatief ook uitgebreid kan worden naar andere Q-Park-parkings, ook buiten Antwerpen. Het initiatief sluit aan bij onze visie dat parkeren een belangrijke schakel is binnen de totale mobiliteitsketen", stelt Kristof Voeten, de algemeen directeur van Q-Park Belgium.

De samenwerking met Q-Park biedt volgens Geert Gisquière, de directeur van Cambio Vlaanderen, enkele opportuniteiten. "Onze wagens staan veilig in de parkings van Q-Park, zodat we er ook wagens uit een duurdere prijsklasse kunnen parkeren. We gaan ook bekijken of we daar extra services kunnen aanbieden aan onze klanten, zoals bijvoorbeeld het verhuren van fietsendragers", aldus Gisquière.

In Antwerpen is het Cambio-project in februari 2006 gestart met negen wagens. "Momenteel tellen we in Antwerpen al bijna 300 klanten", zegt Gisquière. Vanaf woensdag zijn er zes extra wagens in gebruik; tegen eind dit jaar moet Cambio in Antwerpen 19 tot 20 wagens kunnen aanbieden.

"Tegen volgende zomer mikken we op een verdrievoudiging. Ons wagenpark moet dan 27 tot 30 wagens tellen, verspreid over een tiental standplaatsen", aldus Gisquière. Op langere termijn wil Cambio in elk Antwerps district aanwezig zijn.

In heel Vlaanderen telt Cambio al 1.400 klanten. In totaal wordt momenteel een 65-tal wagens aangeboden in Antwerpen, Gent, Leuven, Brugge, Kortrijk, Hasselt en Mechelen.

Cambio-klanten kunnen telefonisch of via internet een wagen reserveren, wanneer ze er een nodig hebben. Naast een kleine maandelijkse bijdrage betaalt de klant alleen een vergoeding voor de afgelegde kilometers en de tijd dat hij het voertuig gebruikt. "Als de klant een wagen wil reserveren, kan die vraag momenteel in 93 tot 94 procent van de gevallen ingewilligd worden", zegt Gisquière. Cambio is een initiatief van De Lijn, Taxistop en VAB-VTB.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio