Werknemers Chateau Caravans in Lommel voeren actie tegen sluiting

Print
Zowat 40 werknemers van de Lommelse vestiging van Chateau Carvans, waar mobilhomes gemaakt worden, hebben woensdag de bedrijfspoorten geblokkeerd en een stakingspost opgesteld uit onvrede met het feit dat moederbedrijf Tirus Group het faillissement aanvraagt.
De directie van de Belgische vestigingen van Chateau Carvans in Lommel en Hamont-Achel hebben vandaag/woensdag de boeken neergelegd. De rechtbank van koophandel van Hasselt buigt zich donderdag over de aanvraag en zal dan wellicht het faillissement uitspreken en een curator aanstellen. In de twee fabrieken werken 245 mensen.

Met hun actie willen de werknemers in Lommel een signaal geven dat er in tegenstelling tot de caravans, wel nog een toekomst weggelegd is voor de mobilhomes die bij Chateau Carvans in Lommel gemaakt worden. Het personeel heeft er alles voor over om het bedrijf open te houden, aldus vakbondsafgevaardigde Bart Stalmans van het ABVV. De verkoop van mobilhomes deed het helemaal niet zo slecht, zo luidt het.

Het faillissement van de Tirus Group is een gevolg van aanhoudende financiële problemen, te wijten aan erg tegenvallende verkoopcijfers van caravans op de belangrijkste afzetmarkt, met name Nederland. Ook het feit dat de banken de geldkraan onherroepelijk dichtdraaiden, was de spreekwoordelijke strop rond de nek van het bedrijf.

.

Nu in het nieuws