Scholieren staren niet naar 'verbrande' kinderen

Print
Deze week start een grootscheepse sensibiliseringscampagne rond kinderen met brandwonden. "Staar niet naar ze", luidt het, "want iedereen zwemt graag". Een kwart van de kinderen die zwaar verbrand zijn, pleegt zelfmoord, weet initiatiefnemer van de campagne, de vzw "Verleg een Steen".
Met de hulp van onderwijsblad Klasse voor Ouders wil deze vzw alle Vlaamse jongeren en scholieren om "hoffelijkheid" vragen voor hun verbrande leeftijdgenoten.

"In Vlaanderen komen er volgens de Belgische Brandwondenstichting elk jaar ongeveer 900 brandwondenslachtoffers bij", zegt de vzw. Deze campagne draait rond jongeren die uit zwemmen gaan. Alle scholen en openbare zwembaden en bibliotheken in Vlaanderen ontvangen affiches. "De meeste brandwondenslachtoffers wagen zich niet in een openbaar zwembad", aldus de vzw. "Niet omdat ze niet graag zwemmen maar omwille van die reacties."

Het gezicht van de campagne is de 7-jarige Eline. Zij raakte zwaar verbrand door een steekvlam in een gourmettoestel. Toch wil ze het niet nalaten te gaan zwemmen. Meer info: www.verlegeensteen.be
MEEST RECENT