Maingain: "Geen contact gehad met Leterme"

Print
FDF-voorzitter Olivier Maingain heeft woensdagvoormiddag zelf geen gesprek meer gehad met formateur Yves Leterme. Over het bericht dat Maingain na zijn felle uitspraken over Leterme niet meer welkom was voor zo'n gesprek, zegt Maingain dat hij "geen contact heeft gehad met Leterme". "Er was enkel een gesprek met de delegatieleiders van MR en cdH", aldus Maingain.
In een gesprek met Belga herhaalde Maingain dat hij zijn vertrouwen in formateur Leterme opzegt als het straks tot een stemming komt in de commissie Binnenlandse Zaken. Eerder op de dag verklaarde hij daarover: "Dan denk ik dat hij niet meer de autoriteit heeft om een verzoener te zijn".

Maingain suggereerde dat het dan aan anderen, zoals bijvoorbeeld MR-voorzitter Didier Reynders, zal zijn om de crisis op te lossen. Maar het is aan het koninklijk paleis om daarover te beslissen, aldus de FDF-voorman. Voor Leterme ziet Maingain dan enkel nog een rol als "CD&V-onderhandelaar" weggelegd.

Als het straks om 14.30 uur tot een stemming komt in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken, wil Didier Reynders alle Franstalige partijvoorzitters samenroepen. Voor de commissievergadering start, zijn er nog een reeks fractievergaderingen gepland. Zo willen de Franstalige fracties de violen stemmen en is er ook een vergadering van de fracties van Open Vld en CD&V.
MEEST RECENT