Nakajima en Rosberg rijdersduo bij Williams

Print
De Britse Formule 1-renstal Williams heeft woensdag de namen van de piloten bekendgemaakt die het F1-kampioenschap van 2008 zullen rijden. Het gaat om de Duitser Nico Rosberg en de Japanner Kazuki Nakajima.
Williams lijkt daarmee een eind te willen maken aan de speculaties van de voorbije dagen. Na het vertrek van de Spanjaard Fernando Alonso bij McLaren-Mercedes werd Nico Rosberg immers vooruitgeschoven als een van de voornaamste kanshebbers om de ex-wereldkampioen te vervangen. De Duitser begint aan zijn derde seizoen bij Williams. Afgelopen seizoen eindigde hij negende in het kampioenschap.

De tweede piloot van de Britse renstal wordt de Japanner Kazuki Nakajima, die op 21 oktober zijn debuut maakte tijdens de Grote Prijs van Brazilië. Daar verving hij de Oostenrijker Alexander Wurz, die enkele dagen eerder besliste om er mee op te houden.
Nakajima was begin 2007 al testpiloot bij Williams. Hij werd ook verkozen tot beste debutant in de GP2-reeks, waarin hij dit jaar vijfde werd.

Zowel Rosberg als Nakajima zijn zonen van bekende F1-piloten. Keke Rosberg werd wereldkampioen in 1982 en ook Satoru Nakajima was actief in de Formule 1.
Nu in het nieuws