Voor iedere nieuwe Sint-Niklazenaar die wordt geboren, wordt een boom geplant in het geboortebos. Da

Print
Sint-Niklaas - Voor iedere nieuwe Sint-Niklazenaar die wordt geboren, wordt een boom geplant in het geboortebos. Dat komt er in de Beeldstraat naast het recreatiedomein De Ster. “Het is de intentie dat tijdens de duur van deze bestuursperiode elk jaar te doen”, vertelt schepen van Welzijn Sofie Heyrman (Groen!).
BR>
“Alle ouders vanaf januari 2008 krijgen een uitnodiging mee voor de eerste planting”, vertelt schepen van Welzijn Sofie Heyrman (Groen!). “Het is de bedoeling om begin 2009 evenveel bomen te planten als er kinderen in 2008 werden geboren. Jaarlijks gaat het om een acht- tot negenhonderd. Wie er bij wil zijn, is dan welkom. Maar ook voor elk kind waarvan de ouders geen interesse hebben voor dit initiatief, planten we een boom. We vonden de omgeving van De Ster een goede locatie. Daar komen veel mensen wandelen.”

Op deze manier wordt de omgeving van De Ster nog groener. “Een mooie symboliek toch dat iedere nieuwe inwoner bijdraagt tot een nog groenere omgeving van De Ster”, vindt Heyrman. Voor de eerste twee jaar heeft het stad de nodige ruimte al ter beschikking.

Voor de resterende jaren van deze legislatuur is het de bedoeling de aanplanting met streekeigen bomen voort te zetten op een perceel grond dat nu nog eigendom is van het OCMW.

Hoe lang er op die plek bomen kunnen worden aangeplant, staat nog niet vast. Volgens de instructies in de coalitie om zo veel mogelijk betrokkenen in de eer te laten delen, vraagt schepen Heyrman om mee te geven dat ook haar collega’s Wouter Van Bellingen (Spirit) en Marc Heynderickx (CD&V) hun best deden om het geboortebos te realiseren.


Waarvan akte.
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio