Denert pleit voor onbemande camera's

Print
Kruibeke - Burgemeester Antoine Denert (DENERT)­ wil onbemande camera’s langs gewestweg N419, die dwars door de centra van Bazel en Kruibeke loopt.
BR>
”Ik ben een voorstander van de plaatsing van onbemande flitscamera’s”, zegt Denert. ”In de dorpskernen van Bazel en Kruibeke zijn zij op de N419 zeker op hun plaats. Bij een onaangekondigde snelheidscontrole kan het best zijn dat een brave huisvader die net een keer iets te snel rijdt, wordt ge- flitst, terwijl een snelheidsduivel die vijf minuten na de controle passeert, ongestraft blijft. Bij een onbemande camera, die duidelijk moet zijn aangeduid, is iedereen gelijk voor de wet. Het is zeker niet de bedoeling om mensen te flitsen, maar wie te snel voorbij een aangekondigde onbemande camera rijdt, heeft het aan zichzelf te danken als hij wordt beboet.”

Het te snelle verkeer op de kasseistroken van de N419 in de dorpscentra van Bazel en Kruibeke veroorzaakt nogal wat geluidsoverlast.

”Als er onbemande camera’s staan, wordt dat probleem vanzelf opgelost”, zegt Denert. ”Ik ben er zeker van dat bijna alle automobilisten hun snelheid minderen als zij een onbemande camera naderen. Het lawaai van de motor van een auto die niet sneller dan 50km/u rijdt, overstemt het trillingslawaai dat door de banden op de kasseien wordt veroorzaakt. Het is pas bij een hogere snelheid dat het lawaai van de banden op de kasseien het motorgeluid overstijgt.”
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio