Heist werkt netwerk trage wegen uit

Print
Heist-op-den-Berg - De gemeente Heist-op-den- Berg wil een netwerk van trage weken uitwerken. Aan de Sint-Jansschool in Wiekevorst zijn er alvast drie ’vernieuwde’ trage wegen in gebruik. Zij fungeren als voorbeeld voor het netwerk.
BR>
”Bij de bouw van de nieuwe school zijn de paadjes in de omgeving vernieuwd zodat de leerlingen langs een verkeersvrije route vanuit het centrum van Wiekevorst naar de school kunnen wandelen en fietsen. De trage wegen nabij de school zijn functioneel, maar kunnen ook recreatief interessant zijn, voor toerisme bijvoorbeeld. De trage wegen zijn een goed voorbeeld als aanzet om de komende jaren te werken aan een ’trage wegenplan’ voor heel de gemeente”, zegt mobiliteitsambtenaar Mathias De Beucker.

”De drie trage wegen in de buurt van de school worden alledrie veel gebruikt door voetgangers en fietsertjes”, zegt directrice Chris Lambrechts van de vrije basisschool. ”Het Sint-Janspad bestond al toen ik nog klein was. Het was vroeger een piepklein smal pad dat slecht onderhouden was en waarvan er steeds minder overbleef. Nu is het verbreed, verlicht en van een dolomietverharding voorzien.”

”Trage wegen functioneren als verkeersvrije schoolroutes en kunnen ecologisch heel waardevol zijn. De Wiekevorstse trage wegen zijn een goed voorbeeld dat navolging verdient in de hele gemeente. Het werken rond een netwerk van trage weken kadert in het plattelandsbeleid van ons bestuursakkoord”, zegt burgemeester Vleugels (CD&V/ N-VA).
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio