Verkeersborden waarschuwen voor overdreven snelheid

Print
Rumst - Automobilisten die het dorpscentrum van Terhagen (Rumst) inrijden, worden via verkeersborden aangemaand hun snelheid te verlagen. De plaatsing ervan is het resultaat van een enquête van werkgroep Actief Terhagen.
BR>
In oktober vorig jaar organiseerden medewerkers van werkgroep Actief Terhagen een verkeerstelling in hun dorpscentrum. “De cijfers toonden duidelijk aan dat er dringend iets moest gebeuren aan de verkeerssituatie hier”, zegt woordvoerder Jan Van Espen.

Verdwijnpalen

“Het gemeentebestuur heeft oor naar onze vraag om de verkeersproblematiek hier in kaart te brengen en oplossingen uit te werken”, gaat Van Espen voort. “Een werkgroep kwam de voorbije maanden een aantal keer samen om een actieplan op basis van een rapport op te stellen.”

Als belangrijkste oplossing om vooral het doorgaande vrachtverkeer uit het dorp te weren, vraagt de werkgroep hun dorpscentrum af te sluiten voor doorgaand zwaar verkeer door middel van verdwijnpalen. Met een code of speciale sleutel kunnen dan alleen nog bussen van De Lijn of vrachtwagens van lokale bedrijven doorrijden. Het doorgaand verkeer is dan verplicht een andere route te nemen. Als eerste zichtbaar resultaat zijn deze maand op vier plaatsen borden geplaatst die automobilisten attent maken op overdreven snelheid. Ook werden er zogenaamde octopuspalen aan lagere school De Wingerd gezet.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio