Miljoenste klant rijdt Grote Markt binnen

Print
Mechelen - Vinci Park verwelkomde dinsdag Leonie Geroms uit Londerzeel als miljoenste klant in parking Grote Markt in Mechelen. Intussen onderzoekt de stad de bouw van een nieuwe ondergrondse parking aan de vesten. Die is nodig om de vestiging van elektroketen Saturn aan de Bruul mogelijk te maken.
BR>
Een mooie ruiker bloemen, een fles champagne én een parkeerabonnement voor zes maanden. Leonie Geroms wist dinsdag niet wat haar overkwam toen ze de parking onder de Mechelse Grote Markt naar wekelijkse gewoonte binnenreed.

“Jullie houden me toch niet voor de gek?” Baudouin Lenaerts, algemeen directeur van Vinci Park België, stelde de dame gerust. “Nee, nee, mevrouw het is echt.” Het komende halfjaar kan mevrouw Geroms gratis parkeren in Mechelen. “Al bijna vijftig jaar kom ik samen met vriendinnen winkelen in Mechelen. Heel vaak gaan wij ook langs in restaurant Den Beer hier op de Grote Markt”, vertelt Leonie.

Met overdag een bezetting van negentig procent mag de parking een gigantisch succes worden genoemd. “Bovendien hebben de mensen ook de weg gevonden naar de Veemarkt en ook de randparking Zandpoortvest begint behoorlijk te draaien. Het gelijkvloers staat bijna elke dag vol”, weet Lenaerts.

Het succes van parking Grote Markt zet het stadsbestuur zelfs aan voor de zoektocht naar een alternatief. “Het is al een tijdje bekend dat de groep van het Duitse Media Markt in onze stad een vestiging wil openen van Saturn. Die zou komen in het eerste gedeelte van de Bruul”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit Karel Geys (sp.a). Maar om zo’n vestiging te kunnen openen, moet de elektroketen wel aantonen dat er in de buurt voldoende parkeerplaatsen beschikbaar zijn. “De capaciteit van de Grote Markt kan de groep daarvoor niet aanwenden. Een alternatief moeten we bijgevolg zoeken in de omgeving van het Kardinaal Mercierplein”, stelt Geys.


Daarvoor ziet de schepen zowel mogelijkheden aan de Hendrik Speecqvest als aan de Schuttersvest. “Voor een keten als Saturn, dat recent een winkel opende in de Stadsfeestzaal van Antwerpen, is een parking nodig voor minstens 120 tot 150 wagens. Misschien moeten wij dan ineens gaan voor een ondergrondse parkeergarage met twee bouwlagen zodat er plaats is voor 250 auto’s”, zegt Karel Geys nog. Vinci Park staat daar alleszins niet weigerachtig tegenover. “Maar het moet commercieel haalbaar zijn.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio