Oppostitie verwerpt verhoogde gemeentebelasting

Print
Sint-Katelijne-Waver - De verhoging van de gemeentelijke belasting op de bedrijfsruimte die het gemeentebestuur een half jaar geleden besloot te verhogen, vormde op de jongste gemeenteraad een onderwerp van discussie.
BR>
Tijdens de gemeenteraad van mei besloot de meerderheid van CD&V/N-VA en de onafhankelijke raadsleden Martine De Graef en Martine Verbist om de gemeentelijke belasting op de bedrijfsruimte op te trekken.

Voortaan moeten de zowat 1.500 Katelijnse ondernemers, handelaars en beoefenaars van een vrij beroep belasting betalen voor elke vierkante meter die ze gebruiken voor bedrijfsdoeleinden.

Nu eind oktober de meeste handelaars hun aanslagbiljet in de bus hebben gekregen, hebben ze moeten vaststellen dat ze gemiddeld 2,7 maal meer belastingen dan volgens de oude berekening moeten betalen. Raadslid Maurice Verheyden (sp.a-Spirit), die zelf een garage runt, hekelde maandag tijdens de jongste gemeenteraad daarom nogmaals de getroffen beslissing.

”Het klopt dat de zelfstandigen meer moeten betalen. Maar de belasting was al sinds 1992 ongewijzigd. Als er sindsdien jaarlijks een indexering was doorgevoerd, hadden ze nog meer moeten betalen”, weet burgemeester Eddy Vercammen (CD&V/N-VA). In 2006 ontving Katelijne 187.492 euro aan bedrijfsbelasting. Dit jaar levert die ruim een half miljoen euro op.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio