Meer detectoren voor vals geld verkocht

Print
Mechelen - De jongste weken verkoopt New Mispelters meer detectoren voor vals geld dan gewoonlijk. Zo sloegen valsemunters dinsdagmiddag toe bij een krantenwinkel in Walem (Mechelen). De uitbaters werden opgelicht met twee valse briefjes van 200 euro.
BR>
Guy Govaerts en zijn vrouwtje Christel Declerck van Hermark zijn er nog altijd niet goed van. Goed een jaar geleden namen ze de dagbladhandel in Walem-dorp over. Eerst zaten ze anderhalve maand in de miserie door de werkzaamheden in de Koning Albertstraat. “Zware kloppen hebben wij toen gekregen. Onze omzet daalde in die periode met tachtig procent. Wij voelen het nog altijd en nét dan doen ze je zoiets aan”, vertelt Guy.

Twee jonge kerels van ongeveer negentien jaar oud stapten dinsdag omstreeks 14.30u zijn zaak binnen. “Eerst kochten ze met een briefje van 200 euro een oplaadkaart voor hun gsm. Toen ze vroegen om nog eens 200 euro te wisselen, wekte dat argwaan bij ons winkelmeisje. Denk jij dat het vals geld is ofwa, kreeg ze als antwoord.

Een van de allochtonen liet de autosleutels van zijn Mercedes zien. Die kost 75.000 euro, zei hij. Het winkelmeisje belde ons in paniek op en verwittigde meteen erna de politie. Zij hebben de beelden meegenomen voor labo-onderzoek, net als het geld.” Bij New Mispelters merken ze dat er meer valsemunters actief zijn. “Wij verkopen makkelijk drie tot vier detectoren per week”, zegt zaakvoerder Oswald Vansintejan.

“Wij hadden net een klant die zo 500 euro kwijtspeelde.”
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio